donderdag 9 april 2009

seizoensopener in de regen


Het zijn de echte bikkels die woensdagavond 8 april 2009 rond kwart voor zes het Kluphuis binnen komen lopen. Nieuweling Henk C. is de eerste, maar ondertussen heeft Lex telefonisch reeds doorgegeven onderweg te zijn. Bestuursleden Rudi en Wouter hebben afgezegd. De een met een hevige vorm van hooikoorts, de ander zit liever in bad dan in de regen en gaat hardlopen.


Tijdens de koffie wordt er gewacht of het überhaupt nog droog wordt. Intussen hebben de heren de primeur van de Groene Grenstochtvideo.


Als snel wordt besloten om op pad te gaan, regen of niet. Het thema van de tocht is "de voorjaarsklassiekers". De finish van Gent-Wevelgem is net geweest en Parijs-Roubaix staat komend weekend op de agenda.


Tijd dus voor een passende route, over de prachtige hobbelweg van de Usseler Es binnendoor naar Oele. Daar ligt een echt "Vlaams" stuk weg, een van de mooiste stukjes kasseienweg van Twente.


Dan komt Delden in zicht. Het is inmiddels droog geworden en de jasjes kunnen uit.


In de afdaling tijd voor een portret zonder regenjas.


Bij Jeroen voor de deur maken we een foto.


Binden de veters nog eens goed vast.


En checken tot slot de broodautomaat. Dan nemen we dezelfde route weer terug. Een prachtige trainingsroute aldus de heren Lex en Henk. Na afloop recupereren we in het Kluphuis, praten gezellig na en voordat het echt donker is nemen we afscheid. Een mooie seizoensopener!

Geen opmerkingen: