maandag 31 mei 2010

Donderdag (bril op de neus)



Na een verregende woensdag blijkt er toch behoefte aan een tocht. De voorspellingen zijn opnieuw niet goed, vandaar dat uw fietsende verslaggever in de middaguren al een ritje heeft gemaakt, maar toch wordt er gefietst. De Meet and Greet is bij Henk Ta. in de tuin en zeven d'OF-fers gaan op pad. Het Greas is groener aan de andere kant van de grens, zodat dit gehucht een belangrijke rol zal spelen in onze tocht. Meerdere keren zullen we het passeren op een rondje dat ons tegen de suburbs van Ahaus doet schampen.
Een korte stop openbaart een nieuw fenomeen. Henk Ta. is de aanstichter van dit zinloze maar humoristische verschijnsel; de bril op de punt van de neus. Het kans iets te maken hebben met de eerste regendruppels die inmiddels vallen, feit is dat binnen no time iedereen op de gevoelige plaat vastgelegd is in een nieuwe pose.
Strapatsen worden ook uitgehaald op andere plaatsten. Zo is een dichte spoorwegovergang een mooie gelegenheid om een groepsfoto te maken en schiet Henk Ta. er plots vandoor. Herman D. heeft ook al een strakke actie van hetzelfde formaat uitgehaald en de boodschap is duidelijk. "Nobody fuks with ....".
In Greas een zware teleurstelling. Uitspanning "Zum Venne" is opgehouden te bestaan. Deze pleisterplaats waar ons kluppie vanaf een van de eerste tochten al een zwak voor heeft, is niet meer. "Onze" tafel is weg, nooit meer langzaam bier. Een triest gezicht, zeker nu de regen meer en meer lijkt door te zetten.
Gelukkig is er een afsluiting bij Henk Ta. thuis. Vrouw Ipie, van de schrik bekomen na het zien van 7 woeste fietsers, is aan de slag gegaan en presenteert de beste eiersalade van het jaar.
Volgende woensdag nieuwe avonturen van deze klup.

Geen opmerkingen: